Schoolproject Ethiopë

Je doelgericht en doelbewust inzetten voor je medemens, zonder hier een tegenprestatie voor te verwachten, is naar onze mening een belangrijke karaktervormende eigenschap die wij in deze huidige maatschappij onze leerlingen dienen mee te geven.

Het doel van dit project is dan ook dat onze kinderen interventies gaan bedenken en uitzetten die gaan leiden tot het bouwen van een school voor minderbedeelde kinderen ergens op de wereld. Ook proberen wij mee te geven dat niet iedereen het zo goed heeft zoals wij dat hier hebben, zodat ze datgene wat ze hebben dienen te waarderen.

Met de acties, zoals bakjes fruit verkopen, kleine kraampjes opzetten met allerlei lekkernijen, ouders die de hele dag pizza’s hebben gebakken, bieden op schilderijen en nog met verschillende acties hebben wij geprobeerd samen met de kinderen en jullie als ouders ons doel te bereiken. Moge Allah een ieder rijkelijk belonen voor jullie inzet en bijdrage. Jazakallah khair.

In februari is meester Kemal samen met de voorzitter van Stichting IGMG Hasene naar Asosa in Ethiopië gereisd om de plek waar de school gebouwd wordt ter plekke te kunnen zien. Een impressie van dit bezoek was te zien op de facebookpagina van Ababil en El Furkan te volgen.

Met de komst van Corona hebben wij vanzelfsprekend ook onze activiteiten moeten wijzigen voor het Schoolproject. Zo hebben wij iom Hasene spaarpotjes uitgedeeld aan onze leerlingen. Daarnaast hebben onze collega’s zich actief ingezet tijdens deze periode. Zo is Juf Hafsa gestart met sponsorlopen tijdens de Ramadan waarbij zij €5000 wilde ophalen. Met haar wilskracht en doorzettingsvermogen heeft ze ruimschoots haar doel behaald. Ze heeft in totaal een bedrag van maar liefst €6000 opgehaald. MashaAllah! Wat een opbrengst.

Haar sponsorloop  werd een nog groter succes toen de meesters, Kemal, Hasan, Hakan en Anil deze mooie actie van juf Hafsa gingen voortzetten. Zij gingen ipv hardlopen, fietsen voor dit goede doel. Met tegenwind en al hebben zij de sponsorloop gehouden op de fiets. In totaal fietsten ze 40 km voor het schoolproject en hebben een mooi bedrag van €8763 opgehaald. MashaAllah, wat een barakah. Ook dit was te volgen op de facebookpagina van de school.

Wij mogen u dan ook met trots berichten dat we tot nu toe in totaal €56.136 hebben opgehaald. Hiermee is ons doel voor fase 1 van €72.000 bijna behaald. We zijn er nog niet helemaal, maar hopen aan het einde van deze maand met de spaarpotten die de kinderen terug zullen brengen dit voor de zomervakantie nog te behalen inshaAllah.

Met het bedrag van fase 1 hebben we inshaAllah het schoolgebouw af en kunnen we starten met fase 2. Daar krijgt u later meer informatie over. In de bijlage sturen wij u een foto waarop te zien is hoe ver wij zijn met de bouw van de school. Het begint er echt op te lijken.

Ps: Wij vragen u vriendelijk om vanaf morgen (maandag) de spaarpotjes terug te sturen met uw kind(eren). Indien u de spaarpotjes wil houden kunt u dat aangeven bij de juf. Nadat wij deze hebben geleegd, zullen wij het teruggeven aan uw kind.

Nogmaals onze dank en respect voor uw inzet. Jazakallah khair.

Team Ababil & El Furkan

TIKKIE: Wij danken u hartelijk namens de armen en hulpbehoeftigen voor uw vertrouwen en steun. https://tikkie.me/pay/Hasene/uxQwMwhhSJTUD8Wga4q5kN Deze link is geldig t/m 31 december 2020

Stichting IGMG Hasene Hulporganisatie Nederland ovv Schoolproject Ethiopië 2019: IBAN: NL72ABNA0407566783 / BIC:ABNANL2A

Geschreven door:
Mücahide
Leerkracht 6b